fbpx
 • Impro ja some

  Impron someen vaikuttaa moni tekijä kuten aika, ihmiset, ideat ja ajan hermolla oleminen. Yritämme olla säännöllisesti Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa, mutta on myönnettävä että joskus unohtuu jos toiset työt pukkaa päälle. Somesisällön tekeminen ei aina ole ihan niin yksinkertaista mitä sitä voisi ajatella. Me Improlla järjestämme kuvauspäiviä n.4-5 krt vuodessa jotta saisimme mahdollisimman paljon kuvia kuvapankkiin myöhempää käyttöä varten. Some on kuitenkin paljon muuta kuin pelkkiä kuvia, esim. TikTokissa trendit ovat aina in, mutta ne vanhentuvat muutaman viikon jälkeen jos niihin ei tartu ajoissa. Instagramissa taas stoorit ja reelsit ovat olleet suosittuja, ja stillkuvat jääneet niiden jalkoihin.

  Impro blogi
  Impron some
  Impro blogi
  Impron some

  Me hyödynnämme someen kaikki ystävät, tutut, lemmikit, puolisot ja perheen, ehkäpä juuri siksi ne kaverit eivät suostu enää tulemaan illanviettoihin kun aina päätyvät someen :D. Yritäppä muuten kuvata eläinten kanssa, se jos jokin on aika mahdotonta! Impron someideat syntyvät usein juoksulenkillä, bussimatkalla tai vapaa-ajalla muiden somea seuratessa. Haastavaa on jos keksii hyvän idean, mutta ei ole ketään kuvattavaa eikä aina viitsisi itseään kuvata. Muistuttaisin myös että kukaan meistä Improlaisista ei ole ammattikuvaaja, joten tässä mennään vähän sillä että opetellaan tekiessä ja virheet huomataan välillä jälkikäteen, sorry for that!

  Tällä hetkellä pohdinnassa on kevät ja siihen kuuluvat pyhät. Kaikki vinkki vitoset otetaan vastaan, ja kiitos jos jaksoit lukea tämän kertaisen blogikirjoituksen.

 • Christmas calendar

  IMPRO’s Christmas calendar started from an idea to provide IMPRO’s audience on all platforms with consistent entertaining content throughout the month of December. Last year,the Impro team did an advent calendar which was quite popular but consisted of still pictures with different tasks/questions.This year, the team decided it would be more entertaining to do short videos for the advent calendar because videos seem to be more entertaining than still pictures.The main idea was to provide the audience with different Christmas themed content which included life hacks,funny skits,challenges and last but not least different discounts and deals.

  Coming up with 24 entertaining videos was actually easier than anticipated,the only hard part was getting them ready in advance before December even started.This was a bit of an issue because some of the videos were supposed to be filmed outside in the snow or with a bunch of Christmas decorations which were not available/handy at the given time.

  Of course, Mother Nature wasn’t on our side for this part given the fact that even in the middle of December, in Finland, there was no show in sight (global warming at its finest😢)

  After getting over the bumps in the road it was time to get ready and start recording.Recording the videos for the calendar was quite fun,everyone contributed to the videos. We even had paid actors such as Nala the corgi and Gucci the cat 😂.

  For the calendar we tried to do a bunch of engaging activities such as a IMPRO quiz so the audience could see which Christmas character they relate to the most, different useful life hacks such as how to DIY your own ugly Christmas sweater. We included helpful videos for example different Christmas movies recommendations and a funny gift guide.Our followers also had the opportunity to participate in a few giveaways where we gave away the game and free digital cards.

  The videos and calendar overall turned out great, everyone enjoyed waking up to a new video everyday. It was also interesting to see how people were reacting to different types of videos.The most popular video were the shorter ones and the ones in which the whole team participated in fun activities.Last but not least we received a few messages of appreciation from our followers showing appreciation for the content we provided.

  Lucia

 • Joulu se tulla jollottaa🎅

  No niin, vuosi on jo lopuillaan ja kaikenlaista on ehtinyt tapahtua. Kerron teille lyhyesti tämän vuoden tapahtumista Impron englanninkieliseen versioon viitaten. Päätettiin lähteä kokeilemaan Kickstarter joukkorahoitus kampanjaa vähän turhankin nopealla aikataululla siihen ihan kunnolla valmistautumatta. Siinä sitten oli kaikenlaista alkaen markkinointitiimin Jellopin palkkaamisesta, Kickstarter sivun luomisesta, uutiskirjelistan kasvattamisesta sekä tiimin valveilla olosta 24/7. Ainakin yksi asia oli varma, tämä tiimi osaa puhaltaa yhteen hiileen jos tavoite sitä vaatii.

  Impro Hullunhauska Seurapeli joulupöydällä

  Maaliskuun puolessa välissä tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että vetäydymme kampanjasta pois. Maailman tilanne muuttui äkillisesti Ukrainan tilanteen vuoksi, ja kohonneet rahdit, tullit ja materiaalikustannukset huolettivat meitä. Päätös oli surullinen, mutta samalla aikaa huojentava. Se mitä tuollaiseen kampanjaan liittyy oli aivan ennalta-arvaamatonta, ja puhun tässä nyt ajatellen yrityksen itse julkaisevan pelin. Avatakseni hieman asiaa, niin näissä lähdetään hinta-arvioista mihin sisältyy materiaalikustannukset, pelin tuottaminen, varastosäilytys, lähettäminen, asiakkaalle koituvat tulli- ja postimaksut, ja tavaramerkin patentoiminen kyseisissä maissa sekä monia muita yllättäviäkin menoja kuten Kickboosterin ja Kickstarterin provisiot.

  Huhtikuu toi mukanaan uusia tuulia maaliskuun pettymisen jälkeen. Ajattelimme että nyt on paras kokeilla uutta strategiaa ja suunnata Iso-Britanniaan. Teimme uusia protoja keväällä ja Sofia lähti niitä viemään n. 20 testipelaajalle Lontooseen. Testaajat löysimme milloin mistäkin somen kanavasta, ja sovimme että jokainen saa testata peliä n.1-3 kuukautta. Huvittavaa on tässä vaiheessa todeta, että puolet peleistä on hukassa erinäisistä syistä johtuen kuten yksi ei pitänyt pelistä ja antoi sen pois, muutamalla ei ole enää Instagram tiliä mistä heidät saisi kiinni ja yhdeltä oli varastettu peli. Testipeluutus maassa missä et itse ole fyysisesti on erityisen haastavaa ja aikaa vievää, so take note jos sellaista ajattelit tehdä! Palaute testipelaajilta oli myös hämmentävää, osa piti ja osa ei aikonut pelata lainkaan aihealueiden vuoksi. Totesimme, että maailman suunta on menossa siihen että suuri osa aiheistamme kuten mielenterveys on hyvin sensitiivinen aihe. Toisaalta, tarkoitus ei ollut koskaan tehdä peliä mikä olisi hajuton ja mauton, mutta mistä löytää ne meidän peliä arvostavat tyypit?

  Loppuvuodesta suuntasimme EuroScalers kansainvälistymisprojektiin ja päätimme keskittyä julkaisijoiden etsimiseen. Ajatus takana oli, että se olisi meille helpompaa kun joku jo tunnettu julkaisija julkaisisi meidän pelin ja hänellä olisi myyntiväylät, valmistaja ja varasto valmiina. Me olemme tässä pisteessä tällä hetkellä, eli muutama kiinnostunut julkaisija on ja nyt toivomme että sieltä löytyisi se juuri täydellinen joka osaa arvostaa meidän peliä ja näkee sen huikean potentiaalin.

  Tässä teille tämä vuosi lyhykäisyydessään. Oikeastihan voisin kirjoittaa teille romaanin mitä kaikkea tähän sisältyi, mutta aika ja teidän keskittymiskykynne nykyajan maailmassa ei riittäisi. Olemme todella kiitollisia koko vuodesta, ja siitä miten se on meitä opettanut. Mikäli voimme koskaan ollan avuksi jollekin muulle pelifirmalle joka suunnittelee joukkorahoituskampanjaa tai muuten vaan kansainvälistymistä, niin olkaapahan yhteydessä! Adios!

  Sofia

 • MOIKKA MOI!

  Täällä kirjoittelee Impro-tiimin harkkari Kirsi. Opiskelen Satakunnan ammattikorkeakoulussa liiketalouden linjalla luovaa markkinointia ja harjoittelijana olen ollut nyt kymmenen viikkoa ImproGamesilla. Aika on mennyt todella nopeasti, mutta niinhän se menee, kun on mukavaa. Improlla olen päässyt tekemään juuri opintojani vastaavia työtehtäviä, mistä olen ollut tosi innoissani. On ollut mahtavaa päästä näkemään käytännössä uuden tuotteen lanseerausta markkinoille ja mitä kaikkea siihen liittyy. Tehtäviini on esimerkiksi kuulunut tuotekehittelyä eli uusien kysymyskorttien ideointia, mainosten tekoa, potentiaalisten yhteistyökumppanien kartoittamista sekä yhteydenottoja. Olenpa päässyt myös ottamaan mainoskuviakin sekä toimimaan kuvausassistenttina. Kuvauksissa pääsin ideoimaan kuvien tyyliä sekä suunnittelemaan rekvisiittoja. Monenlaista on siis tullut puuhattua tässä kymmenen viikon aikana. 

  On ollut mahtava päästä markkinoimaan Impro-lautapeliä sekä Tuhmia K-18 kortteja Impron huipputiimin kanssa! Nämä pelit kun ovat jotain ihan uutta ja erilaista. Impro on huippuhauska ja viihdyttävä seurapeli, jonka parissa aika vierähtää mukavasti kaveriporukalla. Itsekin järjestin peli-illan ystävieni kanssa, ja Improsta tuli heti koko porukan suosikki. Jospa kesällä, vaikkapa juhannusmökillä rohjetaan testata sitten myös tuhmat kortit 😉 

  Harjoittelussa olen nyt siis päässyt näkemään markkinointia käytännössä ja olen myös päässyt hyödyntämään koulussa oppimaani teoriaa käytäntöön. Koko Impron tiimi on ihan huippumukavaa ja ihanan kannustavaa porukkaa. Olen saanut heiltä tarvittaessa apua asiassa kuin asiassa ja mahtavasti tukea ja kannustusta. Summa summarum, tämä ensimmäinen kymmenen viikon harjoittelujakso ollut todella antoisa ja olen oppinut alastani tätä kautta paljon uutta. Tästä sitten jatketaan vielä toinen kymmen viikon harjoittelujakso, odotan innolla, mitä kaikkea se tuo mukanaan 😊

  Kirsi

 • Miten Impron kysymykset syntyvät

  Meiltä on monesti kysytty, että miten Impron kysymykset saavat alkunsa. Heti alkuun haluan oikaista yhden virhekuvitelman: Impron kysymykset eivät ole kenenkään mielenterveystyössämme kohtaamamme ihmisen elämästä! Tähän on yksinkertaisesti kaksi syytä: 

  1. Meillä on vaitiolovelvollisuus 

  2. Mielenterveystyössä kohtaamamme asiat eivät ole yksinkertaisesti hauskoja vaan pikemminkin surullisia. 

  No miten ne kysymykset sitten syntyvät. Tapoja on itse asiassa monia, mutta yleisin on, että kysymys putkahtaa mieleen jonkun ärsykkeen seurauksena.

  Esim. kesällä tapasin ystäviäni ja yhdellä heistä oli t-paita, jossa luki: ”rakastan anaaliseksiä”. Sitten mieleeni juolahti, että olisi aika groteskia osallistua sukujuhliin tämä t-paita yllä. Ja niin oli itsetuntemus kysymyksen runko oli valmiina. Tässä vieressä vielä lopputulos.

  Sitten kun kysymyksen runko on valmis, niin hiomme kaikki kysymykset yhdessä Virpi Hopeakankaan kanssa viimeistellympään muotoon. Tämän jälkeen Impron viiden hengen tiimi lukee kaikki kysymykset läpi ja antaa korjausehdotuksia. Kun tiimi on tyytyväinen työnsä jälkeen, lähetetään kysymykset luottoystäville kommentoitavaksi. Saadun palautteen mukaan tehdään korjaukset ja sitten kysymykset suuntaa kohti äidinkielen opettajaa. Äidinkielen opettajan saatua tarkastettua kieliasun lähtevät kysymykset Plusprintille, jossa ne tulostetaan ja lisätään käsin askarreltuihin prototyyppeihin. Tämän jälkeen alkaa sitten kysymysten testipelit, joita kertyi Impron ensimmäisen painoksen osalta arviolta 300-400 pelikertaa. Kun testipelaajat ovat antaneet palautetta, niin olemme viimein siinä tilanteessa, että kysymykset ovat valmiina julkaistavaksi! 

  Laitetaas vielä tähän alle yksi Mielenterveys kysymyksen tarina, joka syntyi harjoittelijamme Kirsin innoittamana.

  Minä ja Virpi teimme viikko sitten kysymyksiä Impron tulevaan lisäosaan Partypakkaan. Kirsi oli jo aiemmin kirjoittanut kysymysaihioita, joissa yhdessä puhuttiin puolison taluttamisesta kaulapannassa. No jostain syystä minun ja Virpin brainstormauksen seurauksena tuli mieleen koiranäyttelyt. Puolison vieminen näyttelyyn ei jotenkin istunut omaan ajattelutapaamme, kun taas täytetty saukko tuntui sopivan tähän hommaan kuin nappi otsaan. Tässä kysymysaihio tällä hetkellä. Löytyisikö sinulle tälle taustatarinalle looginen selitys? 

  Ps. Impron tiimi ottaa mielellään vastaan kysymysaihiota ja, jos kysymyksesi pääsee mukaan tuotantoon, niin palkitsemme teidät tuotepalkinnolla!

  Mastermind Samuel