fbpx
Improlaiset

Miten Impron kysymykset syntyvät

Meiltä on monesti kysytty, että miten Impron kysymykset saavat alkunsa. Heti alkuun haluan oikaista yhden virhekuvitelman: Impron kysymykset eivät ole kenenkään mielenterveystyössämme kohtaamamme ihmisen elämästä! Tähän on yksinkertaisesti kaksi syytä: 

1. Meillä on vaitiolovelvollisuus 

2. Mielenterveystyössä kohtaamamme asiat eivät ole yksinkertaisesti hauskoja vaan pikemminkin surullisia. 

No miten ne kysymykset sitten syntyvät. Tapoja on itse asiassa monia, mutta yleisin on, että kysymys putkahtaa mieleen jonkun ärsykkeen seurauksena.

Esim. kesällä tapasin ystäviäni ja yhdellä heistä oli t-paita, jossa luki: ”rakastan anaaliseksiä”. Sitten mieleeni juolahti, että olisi aika groteskia osallistua sukujuhliin tämä t-paita yllä. Ja niin oli itsetuntemus kysymyksen runko oli valmiina. Tässä vieressä vielä lopputulos.

Sitten kun kysymyksen runko on valmis, niin hiomme kaikki kysymykset yhdessä Virpi Hopeakankaan kanssa viimeistellympään muotoon. Tämän jälkeen Impron viiden hengen tiimi lukee kaikki kysymykset läpi ja antaa korjausehdotuksia. Kun tiimi on tyytyväinen työnsä jälkeen, lähetetään kysymykset luottoystäville kommentoitavaksi. Saadun palautteen mukaan tehdään korjaukset ja sitten kysymykset suuntaa kohti äidinkielen opettajaa. Äidinkielen opettajan saatua tarkastettua kieliasun lähtevät kysymykset Plusprintille, jossa ne tulostetaan ja lisätään käsin askarreltuihin prototyyppeihin. Tämän jälkeen alkaa sitten kysymysten testipelit, joita kertyi Impron ensimmäisen painoksen osalta arviolta 300-400 pelikertaa. Kun testipelaajat ovat antaneet palautetta, niin olemme viimein siinä tilanteessa, että kysymykset ovat valmiina julkaistavaksi! 

Laitetaas vielä tähän alle yksi Mielenterveys kysymyksen tarina, joka syntyi harjoittelijamme Kirsin innoittamana.

Minä ja Virpi teimme viikko sitten kysymyksiä Impron tulevaan lisäosaan Partypakkaan. Kirsi oli jo aiemmin kirjoittanut kysymysaihioita, joissa yhdessä puhuttiin puolison taluttamisesta kaulapannassa. No jostain syystä minun ja Virpin brainstormauksen seurauksena tuli mieleen koiranäyttelyt. Puolison vieminen näyttelyyn ei jotenkin istunut omaan ajattelutapaamme, kun taas täytetty saukko tuntui sopivan tähän hommaan kuin nappi otsaan. Tässä kysymysaihio tällä hetkellä. Löytyisikö sinulle tälle taustatarinalle looginen selitys? 

Ps. Impron tiimi ottaa mielellään vastaan kysymysaihiota ja, jos kysymyksesi pääsee mukaan tuotantoon, niin palkitsemme teidät tuotepalkinnolla!

Mastermind Samuel

IMPRO-lautapeli on hulvattoman hauska seurapeli. Sen on kehittänyt nippu hulluja suomalaisia terapeutteja. Pelissä yhdistyy terapiamaailman musta huumori ja oivalluksia herättävät kysymykset sekä tehtävät.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *